Det är välkänt att ridning och hästar är en favoritsport och sysselsättning för tjejer men det är inte alla som gillar hästar och många kan vara allergiker. Under senare år har golf fått ett uppsving och växande intresse bland just flickor, mycket på grund av vår världskända svenska golfspelare Annika Sörenstam. Nästan alla barn gillar att spela minigolf, men varför inte prova på att spela riktig golf? Golf är dessutom en betydligt billigare sport än ridsport och inte särskilt dyr som många tror.

Svenska Golfförbundet har en kampanj kallad ”Golftjej Sverige” vars syfte är att stödja de tjejer som redan spelar golf och inspirera fler flickor att börja spela golf. Golfförbundet hoppas få fler aktiva och tävlande tjejer inom sporten. Det blir mycket roligare att spela golf när tjejer har gott om kompisar på golfträningen. Många distrikt har särskilda tjejsatsningar, vilket erbjuder en bra början för de flickor som vill prova på att spela golf.

För föräldrar kan det handla om att skjutsa dottern till golfträningen. Hos exempelvis Holmgrens Bil kan du göra ett bra, tryggt och prisvärt köp av en Volvo bil plus att du kan välja fritt från ett stort sortiment av bilar. Alla fordon hos Holmgrens Bil är noga kontrollerade och de erbjuder dessutom en veckas bytesrätt när du köper en begagnad bil.

Det finns läger inom golf för spelare i olika åldrar. För juniorer i åldern 13 till 15 år gamla finns Supercamp där distriktsförbunden i samarbete med Svenska Golfförbundet inspirerar spelare i regionala läger.

ANNIKA Invitational Europe har Annika Sörenstam på plats som värd under denna tävling.

Ett fantastiskt träningsläger samt lagtävling för de mest lovande svenska spelarna i åldern 13 till 15 år, ANNIKA Cup, arrangeras årligen när Annika Sörenstam är i Sverige.

Damtävlingarna på Swedish Golf Tour ger flickor möjlighet att delta i olika event i samband med tjejsatsningarna. De kan vara caddie, delta i Pro-Am, ha frågestund eller clinic med proffstjejerna.

Annika växte upp i Upplands Bro, Stockholm, och var lovande i både slalom och tennis men fann sitt intresse i golf. Även om hon inte var den mest lovande talangen i golf hade hon en enorm träningsvilja och blev så småningom en professionell spelare. Sörenstam är en av de absolut mest framgångsrika golfspelare i Sverige och världen vilket gör henne till ett utmärkt föredöme och inspiration till dagens tjejer på golfbanan. Det fantastiska med Annika är att hon är ett levande bevis på att träning ger resultat och att du inte behöver vara en golfstjärna när du börjar spela. Din framgång som golfspelare har mycket att göra med hur mycket tid du lägger ner på träning. Golf är en sport som du kan spela hela livet både som hobby eller karriär.