Det finns flera goda anledningar för golfspelare att skaffa golfklubbor och utrustning som är begagnad istället för att köpa nytt. Priset kommer att göra en stor skillnad och att handla begagnad golfutrustning är rekommenderat framförallt för nybörjare samt den som bara spelar golf då och då. Det finns ingen egentlig anledning att spendera pengar på nya och dyra golfklubbor. Dessutom är det viktigt att nya spelare kan prova på denna fantastiska sport utan att det kostar för mycket.

Det finns många fördelar för nybörjare att köpa begagnat istället för nytt. Det är inte ovanligt att nya spelare upptäcker att de klubbor de köpt inte passar dem alls. Det är svårt för den som börjar spela golf att hitta de klubbor som passar bäst och av den anledningen är det en stor fördel att skaffa begagnade golfklubbor som är betydligt billigare. Det har inte hänt särskilt mycket under senaste åren när det gäller design eller förbättring av klubbor så det är normalt inga problem att köpa klubbor med några år på nacken, exempelvis järnklubbor. När det gäller drivers har lite mer hänt men du kan ändå få toppklubbor om de inte är allt för gamla. Putters är samma oavsett ålder och en bra investering. När du börjar spela eller provar på golf är det en bra idé att hyra klubbor på en driving range. Det ger ett utmärkt tillfälle att utröna vilka klubbor som passar just dig bäst för att senare köpa ett eget set.

När du vill köpa begagnade klubbor är det bäst att svinga dem. Det är viktigt att få en känsla om detta är rätt klubba för dig eller inte. Givetvis finns det ingen vetenskaplig formel som kommer att ge dig rätt klubba utan det viktigaste är att prova dig fram. Känn efter, beroende på flexibilitet och vikt, hur klubban känns i axeln. Ett tips är att undvika klubbor med billig legering utan leta istället efter de som är tillverkade av rostfritt stål. Nybörjare bör helst välja viktade klubbor som gärna är överdimensionerade.

Många kommer någon gång att behöva hyra ett förråd för att lagra sina tillhörigheter. Prinsens Lager gör det smidigt att hyra förråd i Mölndal för dig som behöver förvaring. Prinsens Lagers nyligen öppnade park i Mölndal har givetvis både värme och belysning. En stor fördel är att priset på ditt kontrakt är stabilt och du behöver inte oroa dig över några chockhöjningar.

Det finns som sagt en del att tänka på innan du köper en begagnad golfutrustning. Att börja spela golf ska inte behöva kosta en mindre förmögenhet. En annan fördel du får genom att köpa begagnad utrustning är möjligheten undvika dyrbara misstag.

De populäraste begagnade golfutrustningarna är golfklubbor och golfvagnar medan exempelvis golfskor samt handskar är mindre efterfrågade. Begagnade golfbollar kan skaffas gratis för energiska ungdomar genom att plocka dem på golfbanan (med tillåtelse från din golfklubb).

Den absolut mest populära golfklubban att handla begagnat är drivers eftersom denna typ av klubba normalt är den dyraste att köpa ny.