Golf är en härlig sport. Alla kan njuta av att gå ut och spela en runda och alla kan tävla mot varandra eftersom handicapsystemet som man kan läsa om i Golf finns. Ingen blir missgynnad och man spelar på lika villkor. Det spelar ingen roll om man är gammal eller ung, nybörjare eller erfaren, proffs eller amatör.

Socialt

Golf är socialt. Väldigt många har fått nya vänner genom golfen. Det finns många etikettsregler inom golfen och en av dessa är att man alltid bjuder in till att spela med i bollen om någon ser ut att vara ensam. På så sätt får man alltid nya bekanta på en golfbana och ibland blir de vänner för livet.

Avstressande

Golf är avstressande. Att gå långpromenader är bra för själen och leder till att stressnivån sjunker. Golf innebär att du går ca. 7-8 kilometer om du spelar en 18-hålsrunda (ibland längre om du tillhör dem som slår mindre rakt) och ditt enda fokus är den lilla vita bollen som ska i hålet på nästa green. Alla andra tankar och bekymmer försvinner och när du har spelat klart ligger dina funderingar på varför ditt bunkerslag misslyckades i stället för på oron som du hade tidigare.

Roligt

Golf är rolig motion. Golf är långpromenad blandat med lite stretching samtidigt som man har trevliga samtal med andra. När man har svingat en golfklubba närmare 100 gånger (om man inte är proffs förstås) och promenerat runt med en bag med klubbor i fyra timmar samtidigt som man har samtalat med de övriga tre i bollen så är man ganska slut sedan. Den som menar att detta inte är motion har aldrig spelat golf!

Nyttigt

Golf är nyttigt. Att gå en golfrunda innebär att du promenerar runt på gräsmattor, i skogsområden och vid vatten samtidigt som du andas in frisk luft. Kanske hittar du också lite goda blåbär när du letar efter bollen som råkar hamna i skogen.

Träning året runt

Golf kan man träna året om. Visst är det så att golfen är ett spel som man typiskt sett utövar när det är sommar men träna golfspel kan man göra hela året. Det finns golfhallar där man kan hålla igång sin sving och kanske till och med förbättra den. I många hallar finns det också kurser under vintern med professionella tränare. Om man nu inte har möjlighet att åka till sydligare länder och spela golf under vintern så finns det ändå några golfbanor här hemma i södra Sverige som är öppna året om. Det beror lite på vädret och man får helt enkelt kolla. Annars kanske det vore kul att spela golf på snö? Det kunde man göra i Arvidsjaur på Tvättjärns is utanför samhället fram till 2008. När banan stängdes gick man ut med att man vid förhandsbokning skulle kunna anordna vintergolf för större grupper. Det kanske kunde vara något? Glöm inte att ta med röda bollar i så fall!