Golf är en sport som handlar om att vara ute och njuta av naturen, andas frisk luft, träffa folk och självklart tävla. Det är dessutom inte en jättelätt sport, det krävs en del kunskap för att ha en chans att ta sig till tävlingar om det är målet du har.

Ett tips på hur du kan bli bättre är att öva hemma. Om du har en större trädgård kan du sätta upp en plats där du kan träna på sin sving, närspel och putting. Men för att klara detta rekommenderas det att du först tar hand om trädgården. Se till att du har en bra gräsklippare som ser till att du får en så jämn gräsmatta som möjligt. Det är dock inte säkert att en gräsklippare kan hjälpa med detta om marken är ojämn. Då får du ofta nöja dig med ett mindre område att träna på, eller träna inomhus.

Träna på din sving

Fundamentet i tekniken är svingen. Det är vanligt att fokusera på att spela en golfrunda på banan istället för att träna på din sving. Men om du har en dag när en golfrunda inte är möjligt, det kanske regnar eller blåser för mycket, då kan du passa på att träna svingen. Du behöver dessutom inte använda riktiga golfklubbor och träningsnät för detta. Du kan träna svingen med ett paraply eller tennisracket. Vill du dock få bättre träning är det bra om du hänger upp ett träningsnät, eller en filt, har en golfboll och golfklubba. Sedan är det bara att du tränar på hur du svingar och skjuter golfbollen. Svårare behöver det inte vara. Ett tips är att du kollar upp videor och guider på nätet om bästa träningstips för golf.

Närspel

En annan sak du kan träna inom golf när du är hemma är närspelet. För att göra det här behöver du en wedge, det går alltså inte med paraply som när du tränar svingen.

Bästa sätt att träna närspelet på är att du sätter upp ett, eller flera, hinder som du sedan ska ta dig förbi.

Putting

En sista golfträning du kan göra hemma är putting. Detta kan vara rätt kul om du har en bra trädgård med jämn gräsmatta. Du behöver inte ha ett hål i marken, men du bör göra en markering. Sedan är det bara för dig att jobba på puttrörelsen och din hållning. Det är en hel del som sitter i ditt huvud när det kommer till putting. Bästa träningen är därför att du försöker slå golfbollen i hålet, eller markeringen du har, flera gånger. Genom att fortsätta göra detta kommer du till slut veta exakt hur mycket kraft du behöver för att nå hålet. Det här kommer du därefter ha stor nytta av när du spelar på golfbanan igen.