Golfspelet har en otroligt lång historia bakom sig och det är många hundra år sedan det spelades första gången. Från början ansågs sporten som en riktig rikemanssport och kungligheter utövade den. Idag är det mer eller mindre en folklig sport där man träffar sina mot- och medspelare på någon vacker golfbana någonstans i Sverige eller utomlands.

Genom att odla i en pallkrage eller flera kan man ha det grönt och skönt även hemmavid. Tänk att driva upp exempelvis sallad och att till maten ha alldeles färsk sådan ihop med annat som också drivits upp på egen hand. Att komma hem från en lyckad runda på 9 eller 18 hål efter att ha utfört en precisionsport och sätta sig i ett eget orangeri, då är det läge att njuta och sammanfatta sitt spel tidigare ihop med en bit mat. En varm sommardag behövs en svalkande dryck vid hemkomsten även om det intagits ordentligt med vätska under spelets gång. Golfspelare vet vikten av att att hålla vätskebalansen i skick och att fylla på med salt för att undvika natriumbrist.

Ta med idéer från golfbanorna hem

Det krävs mycket skötsel för att hålla golfbanorna så gröna och vackra som möjligt. Vid klubbhusen är det också mycket välskött på alla sätt. Där finns ofta mycket blomsterarrangemang som möter besökare och spelare. Många blir inspirerade av blomsterprakten och vill ha något liknande hemma. Pallkragar är ypperligt att använda sig av när det kommer till att driva upp plantor. Att täcka över med en fiberduk medan fröna gror är en god idé. Sedan går det att plantera på friland eller i krukor runtomkring och i ett orangeri. Det borgar för sköna stunder under en lång period och detta även om det regnar lite.

Att komma hem och koppla av efter dagen på golfbanan i skön grönska och färgprakt är ett bra sätt att avrunda och avsluta rundan på.