För att du ska bli riktigt bra på golf behöver du vara aktiv även när du inte tränar eller tävlar i golf. Det är särskilt viktigt att du fortsätter att hålla dig aktiv under vinterhalvåret när golfen blir lidandes på grund av vädret, annars finns risken att du känner dig ringrostig när det äntligen är dags att börja spela golf igen. I det här inlägget kommer du att få några tips på saker du kan göra för att hålla dig aktiv.

Hemmagym

Ett bra sätt att hålla dig aktiv och få den motion du behöver är att bygga ditt eget hemmagym. Många föredrar att träna hemma eftersom de av olika anledningar inte tycker om att gå på gym. Dessutom är det oftast billigare. Du behöver nödvändigtvis inte köpa hem massor av utrustning och träningsmaskiner. Det bästa är att börja med några få maskiner eller enkel utrustning. Du kan till exempel köpa en crosstrainer som kommer ge dig bra motion eller investera i ett par vikter. Allt eftersom du blir mer bekväm med att träna och får upp intresset för det kommer du att vilja köpa hem mer utrustning till ditt hemmagym.

Promenad

En underskattad motionsform är promenader. Att ge sig ut och gå på en härlig promenad är ett väldigt bra sätt för dig att få motion och frisk luft men också vara lite mer aktiv. Många som har ett stillasittande jobb mår bättre av att ta en promenad på lunchen eller liknande. Om du tycker att det känns tråkigt att promenera ensam kan du alltid ta med dig din egen underhållning i form av musik, podcasts eller ljudböcker som håller dig sällskap på vägen.

Yoga

Att träna yoga är ännu ett bra exempel på hur du kan hålla dig aktiv och få motion. Fördelen med yoga är att du både får motion och att den kan hjälpa dig att komma ner i varv. Det finns massor av olika sorters yogaformer att välja bland. Både de som är mer fysiskt ansträngande och de som är mer avslappnande. Med andra ord så finns det en yogaform för alla. På internet kan du läsa mer om de olika yogaformerna som finns och blir du nyfiken på någon av dem kan det vara värt att testa.