Golfen hade ett gyllene år 2020 efter att den under flera år hade gått ner i popularitet. En kombination av gott väder och coronasäker aktivitet tror Svenska Golfförbundet i tidningen Golf är orsakerna. Statistiken visar att över en halv miljon golfspelare spelade över 11,6 miljoner ronder tillsammans förra året. Det är enormt mycket. En annan orsak till att golfen ökar skulle kunna vara friskvårdsbidraget som en del arbetsgivare erbjuder. Från 2018 är det tillåtet att använda det skattefria friskvårdsbidraget till att betala golfavgiften vilket inte var tillåtet tidigare. Detta har nog också lockat många att prova på spelet och kanske också att fortsätta.

Om du aldrig har spelat golf är det hög tid att du provar på detta roliga men ganska svåra spel. De flesta golfklubbar brukar erbjuda nybörjarkurser vid flera tillfällen under säsongen. Dessutom kan du träna själv på den så kallade driving rangen. Det är en stor gräsmatta oftast 200 meter lång där man kan träna på att göra bra golfslag. När du har tröttnat på det kan du gå till puttningsgreenen och prova att putta bollen i hål från olika avstånd. Den funkar som en vanlig minigolfbana fast utan besvärliga hinder. Bunkerslagen jobbar du med i den stora sandgropen som också finns på golfbanan. Ibland finns det en så kallad korthålsbana där du kan gå runt och träna. Det är en liten bana med några hål som är mellan 75 och 100 meter långa som man går runt på och spelar. Det är riktigt kul. Alla dessa träningsplatser är helt gratis och man kan gå dit när det passar. För att du sedan ska kunna gå ut på själva golfbanan krävs det lite mera. För det första måste du ta Grönt Kort. Det är ett bevis på att du vet hur man spelar och framför allt hur man spelar säkert. För säkerheten är viktigt. En golfboll i hög hastighet är faktiskt en dödlig projektil! Dessutom har du lärt dig golfregler och vett och etikett inom golfen. Och för det andra måste du vara medlem i en golfklubb. De flesta golfklubbar som erbjuder nybörjarkurser brukar också ha specialpriser på medlemskap det första året.

Har man barn är golfen ett bra sätt att ta med dem in i idrottsvärlden. Det brukar finnas många olika golfaktiviteter för dem, alltifrån golfkul på enkel nivå till ungdomsträningar och tävlingar.