Inför golfsäsongen är det många som vill träna upp sin swing. Rörelsen är komplex och involverar hela din kropp, och det finns många uppfattningar kring vad som skapar en bra swing. Det krävs i alla fall en god mekanik och timing, där du har rätt position och grepp för fingrar och fötter.

Genom att använda dig av olika sorters träning kan du bygga upp din styrka och bli en bättre golfare. En god idé är att inför golfsäsongen börja spela padel. Hos Padelnest hittar du slitstarka padelväskor som passar bra när du tränar. Skaffa en väska som passar dina behov och som håller rätt storlek när du ska till padelhallen.

 

Avstressande och social sport

Golf är en social sport som gör det lätt att hitta nya vänner. Du kan komma ut i naturen och spela en stund med dina bekanta samtidigt som du stressar av. De långa promenaderna som du tar när du golfar får din stressnivå att sjunka, och välmåendet blir ännu större om du samtidigt kan hålla trevliga konversationer med dina golfkamrater. Att ta en lång golfrunda är alltså nyttigt för både kropp och själ.

Träna för att bli bättre

För att förbättra ditt golfspelande är det viktigt att du tränar även när du inte golfar. Tänk särskilt på att vara aktiv under vinterhalvåret när du inte golfar, detta gör det också lättare att komma igång med golfen när det börjar bli vår igen. Med ett hemmagym kan du få motion, till exempel med hjälp av en crosstrainer eller vikter. Du kan också ta en promenad och få frisk luft och motion under vintern, vilket också hjälper om du råkar ha ett stillasittande jobb. Känns det tråkigt att promenera själv så kan du ta med dig ljudböcker i mobilen eller musik att lyssna på. Genom att träna yoga håller du kroppen mjuk och följsam vilket kan vara en stor fördel när du tar upp golfen igen. Du får motion av många olika yogaformer och kan slappna av och gå ner i varv.

Padelsporten i Sverige

Under den senaste tiden har padel exploderat som sport i Sverige. Många nya spelare har börjat att prova på sporten, vilket lett till ett stort antal nybörjarmisstag. Det är lätt att försöka börja spela tennis på banan, men inom padel är det en annan taktik som används. Detta gäller särskilt när du ska serva. Många tror att det är bra att serva hårt, men då finns risken att de inte hinner ända fram till nätet i tid. Direkt efter att du har gjort en serve bör du gå på nät. Sikta på en av tre olika ytor, där du kan välja mellan kropp, glas eller mittlinje. I Sverige fanns det sju padelhallar år 2013, nu har den siffran gått upp till 700 stycken. Genom att träna padel regelbundet kan du förbättra din kondition och swing när du golfar.